Christina Gondek, 37 år

Vi har stillet Christina 5 spørgsmål om hendes Reformer træning før og efter hendes gravidet.

Hvor lang tid har du trænet i reformeren?

– Jeg har trænet i ca 2 år i reformeren. Jeg startede på opfordring fra min kæreste, som er rigtig glad for træningsformen, og vidste det lige var mig. Jeg begyndte ca 1 år efter jeg havde født min datter, og havde brug for at komme tilbage i form og blive stærk igen.

Hvorfor er reformertræning vigtig for dig?

-Reformtrænignen er vigtig fordi det giver mig energi(i), og en stærk krop der kan klare en hverdag med en 3 årig og ny en nyfødt. Jeg oplever, at min krop arbejder naturligt, jeg kan udfordre mig selv og kan træne på en måde, jeg ikke har oplevet andre steder. Jeg kan se resultater, hvilket for mig er motivation, og så giver den mig et frirum til kun mig.

Hvor lang tid trænede du op til din graviditet? 

– Jeg trænede frem til 2 dage før jeg fødte, hvor jeg selvfølgelig tilpassede belastningen og øvelserne til fysik, graviditetsgener og dagsform. Jeg følte mig godt tilpas, og følte det var vigtigt, at blive ved med det som betyder noget for mig.

Samtidig kender jeg til vigtigheden af at være i god form i forhold til det, en graviditet og en fødsel udsætter ens/min krop for.

Hvornår startede du op igen?

– Jeg startede så småt op igen ca 4 uger efter jeg havde født min søn. Igen under hensyntagen til min fysik og min krops begrænsninger. Og så savnede jeg at træne og gøre noget godt for mig selv.

Kan du give et råd til andre der har født og skal i gang igen?

– Gode råd; det er vigtigt at mærke efter, hvor man er, og hvor langt man er i helingsprocessen. Jeg har haft stor gavn af, at have trænet op til fødslen, men også af at reformtræning er en skånsom form for træning for kroppen, når belastningen tilpasses og øvelserne gradueres eller der findes alternativer. En ting mere som jeg vil give videre er, at jeg har skullet huske mig selv på, at jeg ikke var lige så stærk som før jeg fødte, og derved skulle bygge styrken og udholdenheden op igen.

Jeg er glad for at være tilbage i reformeren, og kan gradvist mærke at min stærke krop kommer tilbage.