Lasse Spang Olsen havde næsten opgivet at finde en træningsform han kunne bruge efter en voldsom skade der skar alle hans mavemuskler over, men for fire måneder siden begyndte Lasse hos Energii og her kan du læse hans oplevelse med vores træningsform.

Lasse Spang Olsen og EnergiiFor et par år siden var jeg så uheldig at få skåret alle mine mavemuskler midt over. Genoptræningen mislykkedes og de blev efterfølgende skåret over igen, da de var vokset forkert sammen. Mavemusklerne ville herefter aldrig komme til at fungere igen. For at holde det hele på plads blev der i stedet syet et kunststof-net ind bagved musklerne på størrelse med et A4 ark. Jeg har gennem hele mit liv trænet alle mulige forskellige træningsformer, da mit job altid har forudsat at jeg var i nogenlunde form, men jeg har aldrig rigtigt gået i dybden med specielle dele af kroppen eller været træningsfanatiker. Jeg opdagede nu, at det der med at komme tilbage i min oprindelige form, praktisk talt var umuligt da alle de træningsformer jeg hidtil har prøvet og de nye jeg forsøgte mig med – alle forudsatte en mavekapacitet som jeg ikke kunne mønstre efter operationerne og som ville være meget skadelig for mig i den tilstand mine mavemuskler var efterladt i.

Når man så pludselig ikke har nogen mavemuskler mere, opdager man hvor afsindig stor rolle de muskler spiller for kroppens helhed og hvor svært det er at finde noget der kan holde kroppen i gang uden at overbelaste maven. Sådan stod det på gennem to år – hvor jeg afprøvede diverse træningsformer – uden at finde noget der virkede for mig. Så blev jeg rådet til at afprøve Energii. Jeg må indrømme at jeg ikke havde de store forventninger til det. For mig at se virkede det som en “tøse-træningsform” hvor den rigtige slags benvarmere og drikkedunke var vigtigere end selve træningen. Træningsbænke med fjedre har altid afskrækket mig og jeg hader fitnesscentre og finder den slags træning ualmindelig kedelig. Så jeg gik mest derhen fordi min datter gerne ville begynde og jeg tænkte at det nok var smart at opmuntre hende til det ved at gå med hende og sørge for at hun hang ved. Det er 4 måneder siden. Jeg må sige at jeg blev meget glædeligt overrasket. Der er milevid forskel på det jeg får ud af Energii i forhold til det jeg ellers har prøvet.Lasse Spang Olsen og Energii Jeg synes (helt ærligt – der er ingen der har betalt mig for at skrive det her) – at det er en fremragende form for afvekslende træning der tager individuelle hensyn til de forskelligheder og skavanker vi alle render rundt med – og samtidig er det noget af det mest alsidige træningssystem jeg har prøvet, som kommer hele kroppen rundt på en måde der føles virkelig sund. Det er godt nok temmelig rædsomt imens det står på – men på en rædsom måde, som virkelig er tilfredsstillende fordi man kan mærke hvor smart de bevægelser er designet, så de kommer hele vejen rundt de steder det ellers er svært at ramme. Jeg har som sagt trænet hele mit liv og har afprøvet en del forskellige former for fysisk udfoldelse, men det her er indtil nu det bedste og mest alsidige for min krop jeg har prøvet. Ingenting bliver overbelastet eller overtrænet. Og jeg har aldrig haft ondt i kroppen dagen efter Energii, hvad der ellers er meget normalt, når man begynder på en ny træningsform.

Jeg har ikke kunnet træne i mere end to år – det kan jeg nu igen fordi træningen og ikke mindst trænerne gør, at der tages hensyn til de muskelgrupper og skader der trænger til at få opmærksomhed og uden det bliver “fitnessirriterende” er det en aktiv og målrettet opmuntring man får igennem hele timen.

Energii har givet mig en optimistisk forventning om, at den her træningsform langsomt vil få min misligholdte krop tilbage i noget der måske ligner en slags form igen. Så tak for det.