Johannes Troglauer og EnergiiDette slogan kan Johannes Troglauer, som til daglig arbejder på Rigshospitalet og har kørt mountainbike i mange år, snildt relatere til. Han har op til flere gange ligget på reformeren og tænkt; Nu kommer frokosten altså retur, men jeg forsætter !

Jeg tog mig en snak med Johannes en dejlig tirsdag formiddag efter en veludført power time hos Energii Østerbro, og hvilken energi og glæde der mødte mig, på trods af den netop endte omgang ’tæsk’.

Johannes’ Energii-rejse begyndte den 29/4 2014 på en intro time i Hørsholm.

Tro mod sin sport hoppede Johannes op på jernhesten og tog turen på 25 km fra Østerbro til Hørsholm for at træne hos Energii. Han havde i noget tid døjet med smerter i nakke og skuldre og efter en tur hos lægen, var han nervøs for, at alt hvad der hed cykling, skiløb osv. var passé. Så stiftede han bekendtskab med reformeren og ændrede sin krop for altid.

Lige siden har Johannes kombineret sin cykling med refortræning både i City, Lyngby, Hørsholm og på Østerbro.

’Jeg har følt mig velkommen fra dag 1’

Johannes Troglauer og EnergiiJohannes fortæller mig at Energii i den grad skiller sig ud fra andre fitnesscentre. ’Der er altid en god stemning, humøret er i top og folk er glade. Man bliver mødt med stor respekt og instruktørerne giver sig tid til at lære deres kunder at kende. De virker som en erfaren gruppe, der har prøvet lidt af hvert og selv brænder for træningsformen, hvilket man tydeligt kan mærke. Instruktøren presser altid den enkelte til at yde sit max og hjælper dig igennem timen ved at komme med små motiverende bemærkninger’. Johannes husker en særlig episode, hvor han lå på en time og egentlig godt vidste, at han nok ikke gjorde det så godt, men i stedet for at få smidt en kommentar i hovedet om, at nu skulle han altså tage sig sammen, fik han et; Godt kæmpet Johannes, og fandt de ekstra kræfter frem til resten af timen. Og selvom man måske kommer alene til træning, træner man ifølge Johannes aldrig alene hos Energii. ’Der er næsten noget familiært over det, folk kommer hinanden ved og der er et specielt sammenhold på timerne’, siger han.

Maxpuls på 217 !

Johannes mærkede hurtigt, hvordan refortræningen påvirkede hans krop og allerede et par dage efter den første time, måtte han sande at hans krop var smadret. Og som han siger; ’Man bliver på ny overrasket over hvor stor effekt det giver, ligesom med solen – ’man mærker det først, når det er for sent’. Men al den hårde træning har nu båret frugt og efter at have gennemført 4 challenges siden april, er Johannes nu 8 kg lettere, meget stærkere, har en flot holdning og sagt med hans egne ord; er nu uden en mave der tynger ned imod gulvet.

Johannes er positivt overrasket over at hans puls i gennemsnit ligger på 140/150 i løbet af en reformertime og en gang imellem, sker det at han når helt op over 200 – går det rigtig vildt for sig. Han oplevede på en time inde i City, at han gav så meget af sig selv, at hans maxpuls ramte 217, og de andre kunder på holdet begyndte at spørge til, om han var ved at få hjertestop.

Johannes begyndte i juli også på Heat It Up timer som et led i forberedelsen til et cykelløb på Korsika, der løb af stablen i august 2014.

’Det hjalp mig med at vænne mig til varmen og det gav pote på turen. Så er det selvfølgelig også en fordel at huden bliver rigtig pæn’ Siger Johannes med et smil på læben.

Da jeg spørger ind til Johannes’ yndlings øvelse kommer der et noget uventet svar, da Johannes netop har en forkærlighed for den øvelse, som de fleste af os andre ’elsker at hade’ nemlig – ’skub til boks’. ’Den er vildt effektiv og har rykket mine grænser, for hvad jeg troede var muligt’. Fortæller Johannes. En anden øvelse Johannes synes godt om er ’stående ben’. ’Det har hele tiden været fedt at træne ben, da min styrke har ligget her fra starten og det har været resten af kroppen, der skulle kæmpes med. Man kan også tydeligt mærke at det er Sixpack challenge der kører nu’ smiler Johannes og klapper sig på maven.

Johannes Troglauer og Energii